keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Terassi/lasikaidetuparit!

Niin kovin odotettu asia, terassi ja uudet lasikaiteet saatiin valmiiksi pari viikkoa sitten!

Aiemmin kirjoittelin kaiteiden valintapohdinnoista. Päädyimme lopulta tilaamaan Lumonin tolpalliset lasikaiteet. Yhtenä valintaperusteen oli se, että Lumonilta pystyimme tilaamaan myös terassin "kannen" teon, se kun ei ollut meidän mielestämme ihan yksinkertainen juttu, terassi on osittain ontelolaatan, ja osittain teräspalkkien päällä.


Pintamateriaaliksi terassiin valikoitui ulkonäköseikkojen sekä huoltovapauden vuoksi Siperian lehtikuusi. Siperian lehtikuusta ei tarvitse käsitellä lainkaan, ja se harmaantuu hienosti ajan kuluessa. Puutavara tilattiin Rakentajan Sarokkaalta, hinnaltaan lehtikuusi on kalliimpaa kuin moni muu puu, mutta kuitenkin edullisempaa kuin mitä olimme etukäteen arvelleet.

 


Lasikaiteiden toimitusaika on melko pitkä, tilauksesta toimitukseen saattaa mennä 6-8 viikkoa. Kaiteet ja puutavara saapuivat tontille nelisen viikkoa sitten, ja asennustyö aloitettiin reilun viikon päästä toimituksesta.

Jos jotain, niin ihailen asennuksen sekä terassikannan tehneen Lumonin kaverin ammattitaitoa ja huolellisuutta, jokainen yksityiskohta oli huolella tehty ja lopputulos on mielestämme suorastaan upea sekä laudoituksen, että kaiteiden osalta.
Voimmekin avata terassikauden tulevaan kesään tyytyväisenä, vaikka piha on vielä mahdoton savikasa, niin terasssilla sentään kelpaa istuskella ja nauttia kauniista kesäpäivistä!











2 kommenttia: