Olimme sopineet sisätyöurakoitsijan kanssa että teknisen tilan seinät ja lattia tehdään mahdollisimman pikaisesti kuntoon. Tänään selvisi että teknisen tilan lattiasta mitatut kosteuslukemat antavat arvoja 97-100, vesieriste voidaan laittaa kun lukema on 90 huitteilla.
Yläkerran osalta lukemat olivat 100 - 135 välissä, yläkerran laatta on siis vieläkin märempi.
Mitä tehdään? Jatketaanko raksalämmittimien käyttöä vai kuinka edetään? Nehän ovat pöhisseet alakerrassa jo marraskuusta lähtien. Maalämpöpumppua ei saada paikoilleen ennenkuin laatoitustyöt on tehty, ja laatoitusta ei voida tehdä ennenkuin lattia on tarpeeksi kuiva.
Päädyttiin Lvi-urakoitsijan ehdotuksesta ratkaisuun jossa lattialämmitysputkistoon laitetaan veden ja glykolin seos ja asennetaan tekniseen tilaan väliaikainen laite joka lämmittää ja kierrättää vettä lattialämmitysputkistossa. Riensimme siis tänään Motonettiin hakemaan tonkkatolkulla glykolia. Lvi-urakoitsija toivottavasti käy asentamassa tämän väliaikaisen lämmityssysteemin mahdollisimman nopeasti.
Välillä on tunne että hermot menee ja tukka tulee revittyä päästä ennenkuin talo on valmis...
Tämän ja veden sekoitus kiertää lattialämmitysputkissa jatkossa |
Voisko teknisen tilan laatoittaa vaan siltä osalta mikä jää maalämpöpumpun alle, niin saisitte sen asennettua? Se tuskin estäisi kuivumista radikaalisti.
VastaaPoistaJa seinät varmaan pystyy ainakin saamaan valmiiksi jo nyt.
Hei Minna, kokenut raksaaja keksii siellä heti ratkaisuja��. Seinät on jo tasoitettu ja maalia vailla. Nyt mennään kuitenkin varmaan tuolla glykoli/vesiseoksella niin saadaan kaikkien märkätilojen kuivatus lattialämmityksen kautta nopeampaan vauhtiin. Yläkerran lattialämmitys saadaan kytkettyä heti päälle kun sähkökeskus on asennettu.
VastaaPoistaSe piti vielä sanoa että lvi-urakoitsija ei voinut luvata pumpun asennusta muiden urakoiden vuoksi lähiaikoina vaikka pumppu saataisiinkiin parin päivän viiveellä toimitettua.
Poista