perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kivitalotoimittajan valinta

Alusta alkaen meille oli selvää että tuleva talomme on kivitalo. Rakennustapamääräyksissä talon ulkopinnaksi oli määritelty rappaus, joten senkin vuoksi kivitalo oli luonnollinen valinta. Kivitalo on ollut toiveena kun olemme viitisen vuotta etsineet joko taloa tai tonttia.
 
Tarjoukset pyysimme Rudukselta, Lujalta, Lakalta, Lammilta ja Jämerältä. Koska päädyimme jo melko alkuvaiheessa eristeharkkoon Jämerän tarjouksessa emme edenneet kovinkaan pitkälle.
 
Tarjouksen vertailu oli todella haasteellista, vaikka olimme pyytäneet sisällöltään samanlaiset tarjoukset tarjousten sisältö ja sanamuodot poikkesivat toisistaan. Tarjousten purku excel-taulukkoon kohta kohdalta oli ainut tapa päästä selville edes jollain tarkkuudella sisällöstä ja hintavastaavuudesta.
Tästä vertailutaulukon tekemisestä täydet pisteet miehelle, siinä kului muutama tunti!
 
Viimeinen "taisto" käytiin Lakka-kivitalojen ja Lammi-kivitalojen välillä. Loppujen lopuksi asian ratkaisi Lammin hyväksi tuttujen suositukset, vastaavan mestarin suositus sekä Lammin aukkojenylitykset, meillä taloon tulee kohtuullisen paljon ikkunapinta-alaa. Lammi ei ollut edullisin vaihtoehto mutta olemme tyytyväisiä päätöksen ja varmoja siitä että huonoa emme valinneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti