Tervetuloa

Tervetuloa blogiimme!

Kahden aikuisen ja yhden pienen koiran talous rakennuttaa ensimmäistä omakotitaloaan Naantaliin.

Rakennushankkeemme alkumetrit koettiin viime vuoden syksyllä, elokuussa 2013. Silloin saimme Naantalin kaupungilta puhelun: meillä olisi mahdollisuus ostaa tontti jonka tarjouskilpailussa olimme aiemmin jääneet toiseksi. Tarjouskilpailun tulosten selvittyä kesäkuussa olimme jo ehtineet haudata ajatuksen tontista Naantalissa. Muutaman päivän pohdinnan jälkeen päätimme ostaa tontin.

Syksy kului ehkäpä näin jälkikäteen ajatellen ihmetellessä. Teimme kaupat tontista lokakuussa, sen jälkeen alkoi tontin raivaus, arkkitehdin etsintä ja arkkitehtiehdokkaiden haastattelut. Loppuvuosi hujahti hetkessä, tammikuussa 2014 suunnitelmat arkkitehdin kanssa olivat jo pitkällä, helmikuussa pääsimme hakemaan rakennuslupaa.

Rakennusluvan saimme todella nopeasti, lupahakemus laitettiin sisään maanantai-iltapäivänä ja tiistaina lupahakemus oli jo hyväksytty. Naantalissa asiat tuntuvat sujuvan!

Luvan saatuamme jatkoimme lvi- ja sähkösuunnittelijoiden tarjouspyyntöjen parissa, samaan aikaan meneillään oli myös harkkotoimittajien tarjousten vertailu. Kevät tuntui olevan tuhansia päätöksiä täynnä: vastaava mestari, kivitoimittaja, suunnittelijat, maanrakennusurakoitsijat, pystytysporukka jne..

Juhannusviikolla Hirvensalon Maanrakennus aloitti maanrakennustyöt, vihdoin yli puolen vuoden suunnittelusession jälkeen oli jotain konkreettista tapahtumassa.

Blogimme on laitettu pystyyn heinäkuussa 2014, joten siitä pääsette mukaan tapahtumiin. Kirjoittelen kyllä aiemmista vaiheistakin blogiin näin jälkikäteen.

Blogin perustamisen jälkeen hyvä ystäväni kysyi: ”Miksi haluatte tehdä rakentamisestanne julkista”?

Sinänsä hyvä kysymys, johon vastaus lienee se, että olemme itse hakeneet netin ihmeellisestä maailmasta tietoa rakentamisesta viimeisen kuluneen vuoden aikana. Emme ole rakennusalan ammattilaisia, joten apua moneen pulmaan olemme todellakin etsineet. Jos joku on jo jotain omasta hankkeestaan oppinut, niin miksi näitä oppeja ja oivalluksia ei jakaisi muille? Toivottavasti myös meidän blogimme voi olla jollekin toiselle avuksi. Lisäbonuksena tietenkin se, että ympäri Suomen asuvat ystävät ja sukulaiset pysyvät myös ”mukana” projektissamme kuvien ja tekstien myötä. Samalla blogi toimii rakentamisen päiväkirjana. On mukava huomata mitä on saanut aikaiseksi sen sijaan että koko ajan pohtisi tekemättömiä asioita!

                                                          Hyviä lukuhetkiä!

                                                                                                                    H&M

P.S  Suuret kiitokset Minnalle teknisestä tuesta blogi-asioissa, ilman sinua näitä sivuja tuskin olisi syntynyt!