tiistai 26. elokuuta 2014

Portaiden valintaa

Uusi kotimme rakentuu kahteen kerrokseen. Tarvitaan siis portaat.
Aiemmassa asunnossamme oli puurakenteiset portaat, niistä saatujen käyttökokemusten perusteella
olimme hankkimassa uuteen taloomme betoniportaita. Lammin talopakettiin tarjottiin mukaan Ruduksen betonista valmiselementtiporrasta. Portaat eivät kuitenkaan täydellisesti istuneet suunniteltuun paikkaan, ja nousu oli jyrkempi kuin mitä olimme suunnitelleet.
 
Toisena vaihtoehdona oli mittatilaustyönä tehtävät betoniporraselementit. Tarjouksia saatuamme päädyimme kuitenkin kustannussyistä paikallaan valettaviin betoniportaisiin.
 
Mutta kuinkas kävikään, heinäkuussa Jyväskylän asuntomessuilla näimme useita kauniisti toteutettuja metallirunkoisia portaita, suurin osa oli Pirkkalalaisen Gradon toteuttamia.
 
Pyysin  porrastarjouksia Gradolta sekä muutamalta muulta toimijalta Turun talousalueella. Gradon tarjous ei ollut kaikkein edullisin, mutta päädyimme ottamaan portaat heiltä. Messuilla nähdyt portaat olivat tosiaan kauniita, keveitä ja hiljaisia. Hintaero seuraavaan oli muutaman satasen verran. Tällä porrasratkaisulla pääsemme myös valoisampaan ala-aulaan kun portaikon ikkunasta valo siivilöityy alakertaan.
 
Onneksi taloprojekti ei ole edistynyt kovin pitkälle ja portaiden vaihto onnistui vielä!
Jotain tämän kaltaista meille on tulossa:

Image

Suunnittelu portaiden värien ja materiaalien osalta jatkuu myöhemmässä vaiheessa Gradon kanssa.
Hintaan valittu materiaali tai väri ei vaikuta, joten niiden valintojen kanssa ei ole kiire.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti