keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Rappaus etenee

Asustamme parhaillaan täysin muovitettujen ikkunoiden takana, maisemat ovat piilossa, mutta kumma kyllä ei tuo ihan kauheasti meitä haittaa. Muovien läpi pääsee kuitenkin melko hyvin valoa sisään. On kuitenkin vähän omituista ettei näe ulos, eikä pysty aukaisemaan muuta kuin etuoven. Kaikki muut ovet kun ovat suojamuoveilla tukittuina.

Tässä kivitalon rappauksesta kiinnostuneille lyhyt oppimäärä; suojaukset, smyygien teko, sokkelilistat paikoilleen, laastikerros, lasikuituverkko kiinnitetään märkään laastiin, toinen laastikerros, primeri ja varsinainen pinnoite sävytettynä ja ruiskutettuna (tai hierrettynä) pintaan.
 
Laastin sekoitus
 
Ensimmäinen laastikerros ruiskutetaan pintaanLasikuituverkon kiinnitys laastilla ja tasoitus
Tältä talon pääty näytti keskiviikko-iltana
Seuraava rappausvaihe on huomenna alkava toinen laastikerros koko taloon ja autokatokseen. Sen jälkeen primeri pintaan ja viimeistelypinnoite viimeiseksi. Meillä viimeistelypinnoite on Stolotusan, joka suojaa julkisivua säältä. Likahiukkaset, levä- ja homesienikasvustot eivät kiinnity julkisivun pinnalle vaan huuhtoutuvat sateen mukana pois, näin valmistaja kertoo nettisivuillaan.

Juttelin tänään urakoitsijan kanssa, ja jos kaikki menee hyvin niin rappaustöiden pitäisi olla valmiina ensi viikon loppupuoliskolla. Siinä tapauksessa koko homma olisi valmis reilussa kahdessa viikossa.
Tietysti edelleen täytyy varautua sään aiheuttamiin yllätysmomentteihin, säähän säätelee töiden etenemistä suuressa määrin.

Eniten ulkoa kuuluvista työn äänistä ja muovituksista näyttää kärsivän koira, on melkoisen ihmeissään tilanteesta. Kääpiösnautserit kun ovat kovia vahtimaan, haukkua onkin piisannut ihan riittämään...siinäkin mielessä on mukavaa, että työt ovat edistyneet hyvää vauhtia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti