maanantai 7. syyskuuta 2015

Rappaustyöt aluillaan

Tätä on niin odotettu!

Rappaustyöt ovat alkaneet, urakoitsija soitti viime maanantaina ja kertoi tuovansa rappauskalustoa paikalle, keskiviikkona alkoivat työt. Ensimmäiseksi rapataan autokatos, sen jälkeen vuorossa on talo. Tätä kirjoitellessani sokkelilistat ovat pääosin paikoillaan, smyygejä ja talon suojauksia sekä autokatoksen pintoja on jo valmistunut.
Tuskin maltamme odottaa työn valmistumista, aivan mahtava nähdä miten nopeasti, ja millä tavoin talon ulkoilme muuttuu. Olemme viime viikot itse huhkineet maalaustöiden parissa, ne piti saada valmiiksi ennen rappaamista, viimeiset laudanpätkät maalattiin toissa viikonloppuna.

Talon seinät rapataan valkoiseksi, sokkeli harmaalla. Rakennuslupakuvien mukaiseti meille pitäisi tulla puisia ritelikköjä paikoitellen rapattuihin seinäpintoihin Alustavasti olemme sopineet että talo rapataan ensin, sen jälkeen katsomme millaiset ritilät tehdään. Ritilät on tarkoitus joka tapauksessa laittaa pintaan kiinnitettävinä säleikköinä, näin taataan se, että ovat tulevaisuudessa helpot huoltaa ja hoitaa.


Rappaustyön tekijäksi valintamme oli Rakennus Silván, valintaperusteena oli kivitalourakoitsijoiden suosittelut sekä referenssikohteiden työn jälki. Sekin oli plussaa, että Jesseltä saimme vinkkejä ja ideoita miten työt kannattaisi toteuttaa, yhteydenpito on ollut helppoa ja sovituista aikatauluista on pidetty kiinni.

Nyt vaan toivotaan että sään haltijat olisivat rappaustyölle suosiolliset!

Villa Lumi on pian kuoriutumassa harmaasta kivitalosta nimensä mukaiseen valkoiseen asuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti