sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vaatehuoneen liukuovi

Kun rakennusvaiheessa ennen muuttoa mietittiin ovia, niin alakerran pienen vaatehuoneen liukuovi jäi hankkimatta. Meille ei ollut ehkä aivan selvää millaisen oven haluamme, ja muutenkin oli mahdoton kiire kaikkien sisätilojen valintojen kanssa.

Pieni vaatehuone sijaitsee heti sisään tullessa vasemmalla. Kun muutama pahvilaatikko ja epämääräinen kasa kenkiä oli ensimmäinen näky ovesta sisään astuessa totesimme syksyllä, että nyt on pakko tehdä tuolle oviasialle jotain.

Googlasin erinäisiä blogeja, verkkokauppoja ja ties mitä sivustoja liukuovea hakiessamme, mutta en vaan oikein löytänyt mieleistä vaihtoehtoa.

Oviaukon mittausten yhteydessä huomasimme että valaisimen katkaisija on todella lähellä tulevaa ovea, tilaa ovelle jäisi vain muutaman sentin verran. Tämä havainto toi lisähaasteita, katkaisijan siirtäminen kivitalossa kun ei ole ihan yksinkertainen juttu.

En tiedä mistä, mutta jostain pälkähti päähäni kysyä oviratkaisua myös liukuovikaapistojemme toimittajalta, Lupinilta. Heiltä löytyikin useampaakin eri vaihtoehtoa liukuoveksi, oviaukon mittojen jälkeen sainkin nopeasti tarjouksen eri vaihtoehdoista, asia jäi kuitenkin syystä tai toisesta hautumaan vielä muutamaksi viikoksi.

Reilu viikko ennen joulua ehdimme Miehen kanssa piipahtamaan Lupinin verstaalla katsomassa eri vaihtoehtoja. Valintamme oli samanlainen valkoinen liukuovi kuin makuuhuoneiden kaapistoissa. Mittauskäynti onnistui heti seuraavalle päivälle, ja jo parin päivän päästä vaatehuoneen ovi oli asennettuna paikoillaan. Huippuhyvää ja nopeaa palvelua. Hyllyt vaatehuoneesta vielä puuttuu, mutta niidenkin suunnittelutyö on jo aluillaan.


 

3 kommenttia:

 1. Moikka! Kuinka paljon maksoitte liukuovesta? Onko tässä kiinnitys katossa? Meillä on todennäköisesti alkamassa raksaprojekti Turun seudulla ja Lupin kiinnostaa kovasti. Muistakin ratkaisuistanne pidän erittäin paljon. Upea talo ja upealla paikalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, toivottavasti vastauksesta on hyötyä vaikka vastaus on kestänyt. Itse liukuovi maksoi 250 euroa, ja asennus satasen. Kiinnitys on katto- ja lattiakiskoon. Vaatehuoneen sisäpuolelta katsottuna ovi ei näytä kovin hienolta, mutta eipä siellä tule oltua ovi kiinni. Ja kiitos kauniista sanoista talostamme. Tsemppiä myös tulevaan raksaprojektiin!

   Poista
  2. Hei, kiitos vastauksesta, kyllä on hyötyä! Luultavasti meidänkin taloomme tulevat kaikki liukuovet Lupinilta. Pohdimme parhaillaan, tehdäänkö juuri tällainen ratkaisu vai sellainen, jossa ovi liukuu seinän sisään. :) Kiitokset ja mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista