torstai 2. lokakuuta 2014

Kuormalavaongelma

Lammin kivet saapuvat tontilla kuormalavoilla, viimeisin erä oli 30 lavallista. Seuraa ongelma; mihin nämä kuormalavat laitetaan kun harkot on ladottu seinään? Kuormalavoja kertyy kaikkineen lähes sata, eli melkoinen määrä.

Lammi ei hyvitä kuormalavojen palautuksesta, mutta veloittaa rahdin mikäli tilaa kuormalavojen poiskuljetuksen alle 30 lavan erälle. Aloitin viikonloppuna googlaamisen, onko joku taho joka voisi käytetyt lavat hakea ja maksaakin niistä ehkä jotain?

Kaikenlaisia vinkkejä siitä mitä kuormalavoista voi tehdä on netti pullollaan, mutta näyttää siltä että kukaan ei ole valmis niistä mitään maksamaan. Lammin käyttämät kuormalavat eivät ole ns. eurolavoja, eivätkä ne kiinnosta kuormalavoja ostavia firmoja.

Voisimme toki rahapulan yllättäessä askarrella lavoista vaikkapa sohvapöydän, tai tehdä niistä vierassängyn mutta ehkä se ei ole meidän juttu. Tilasin siis Lammilta poiskuljetuksen 40-50 lavalle viimeisen kivikuorman tuomisen yhteyteen. Silti noita lavoja jää varmaan meidän kontollemme, osa kun on nyt "hyötykäytössä" tontilla erinäisten kamojen alla. Loppujen lavojen haku varmaan maksaa jotakin koska uutta kivikuormaa ei ole enää tulossa. Täytyy miettiä josko niistä tekisi polttopuita tai keksisi jotain muuta käyttöä.

3 kommenttia:

 1. Takkaan.
  Ja jos ei teidän niin keksin parikin mahd. kiinnostunutta tahoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, se on tosiaan yksi vaihtoehto:-)

  VastaaPoista
 3. Jos ehtii ja jaksaa, niin moottorisahalla kappaleiksi ja naulaiset osat pois ja muut polttoon. Jos ei jaksa niin isoon peräkärryyn mahtuu noita melkoisesti ja kaatopaikalle, eivät ota niistä siellä mitään. Kaatopaikka oli rautakaupan jälkeen toiseksi suosituin paikka rakentamisemme aikana.

  VastaaPoista