maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kaihdinpohdintoja

Aurinko paistaa ja lämmittää, meidän on pakko hankkia jonkun sortin kaihtimet vaikka emme kaikilta osin haluaisikaan maisemia piiloon. Meillä on herätty kukonlaulun aikaan jo muutama viikko, kello neljältä kun on jo aivan valoisaa.

Nyt näyttävät olevan muodissa pystylamellikaihtimet, varsinkin korkeissa ikkunoissa. Minulle niistä tulee mieleen toimisto ja pankkien ikkunat, ei vaan voi mitään. Meillä ei myöskään ole kovin korkeita ikkunoita joihin tuo kaihdinmalli sopii ehkäpä parhaiten.


Pystylamellikaihtimet

Puukaihtimista olemme pitäneet kovasti, sellaiset meillä oli aiemmassa asunnossa. Valkoisista leveistä puukaihtimista tulee jotenkin beach house-fiilis josta tykkään.

puukaihtimet

Olkkarin isoihin ikkunoihin harkitsimme myös Zepra- sekä Screen-kaihtimia. Zepra on nimensä mukaisesti raidallinen, jotenkin ehkä hieman levoton vaikka valkoisena hyvin kevyen oloinen.

Screen-kaihtimen näkösuojaus jäi mietityttämään, meillä olkkarin ikkunat tulevat lattiaan asti, pimeinä syys- ja talvi-iltoina ollaan keittiössä, olohuoneessa ja ruokailutilassa kuin näyttämöllä kun valot on päällä. Kaihdinmyyjän mukaan Screen- kaihtimet eivät tuo täydellistä näkösuojaa mikäli ulkona on pimeää ja sisällä valot päällä.

Screen-kaihdin

Zebra-kaihdin
 
Yläkerran kahteen makkariin, kodinhoitohuoneeseen sekä vaatehuoneeseen valinta oli suhteellisen helppo, metallikaihtimet. Värin kanssa hieman pähkäiltiin, valkoista vai harmaata? Päädyimme kuitenkin ottamaan harmaat kaihtimet. Harmaa jotenkin näytti meistä tyylikkäämmältä, vaikka valkoinen onkin myyjän mukaan kaikkein suosituin väri

Olohuoneen kulman ikkunoihin sekä alakerran ison makkarin ikkunoihin valintamme oli valkoiset 5 cm leveät puukaihtimet jenkki-nauhalla varustettuna. Osa yläkerran ikkunoista jäi vielä ilman kaihtimia, katsotaan ajan kanssa millainen näkö- ja aurinkosuojauksen tarve on.

Pyysimme kaihtimista tarjoukset parilta Turun alueen kaihdinliikkeeltä. Valintamme oli Johanna Kaihdin. Kaihtimet laitettiin tilaukseen viime viikolla. Päivitän tänne kuvia kun asennukset on tehty. Tekstin lomassa olevat kuvat Johanna Kaihtimen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti