keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Iso lattialaatta ja perinteinen lattiakaivo - mission impossible?

 
Sisustusarkkitehtimme Emma Dodecosta on suunnitellut meille alakerran eteiseen, kodinhoitohuoneeseen, saunaan sekä pesuhuoneeseen isoa lattialaattaa. Olimme Lvi-suunnittelun yhteydessä aiemmin valinneet perinteiset lattiakaivot nykyisin kovin suositun Unidrainin tilalle.
 
Lattialaatan koko aiheuttaa nyt pulmia, vielä emme ole ratkaisseet miten lattiakaivo "istutetaan" isoon laattaan, ja kaadot saadaan oikeanlaiseksi. Yhtenä vaihtoehtona on tietenkin hankkia samankaltainen laatta mutta pienempää kokoa.

Jyväskylän asuntomessuilla huomasimme muutamassa kohteessa mahdollisen ratkaisun ongelmaan. Lattiakaivo on sijoitettu aivan laatan reunaan lähelle saumoja. Kuvassa näkyy miten tämä on tehty kodinhoitohuoneeseen, ja nyt mietitäänkin parhaillaan onko tämä ratkaisu käytön ja kaatojen kannalta mahdollinen kaikkiin märkätiloihin. Pohdinta ja ratkaisun etsiminen siis jatkuu, laatta on kovin kaunis joten emme haluaisi siitä luopua.

Onko sinulla tietoa tai kokemusta aiheesta? Laita viestiä tai kommentti mikäli sinulla on ratkaisu pulmaamme!




4 kommenttia:

  1. Yli vuosi on näköjään kulunut postauksesta, joten uskallan kysyä, kuinka tämä asia ratkaistiin? Itse painiskelen saman ongelman kanssa... :)

    VastaaPoista
  2. Hei, juttelin aikoinaan useamman eri Lvi-alan asiantuntijan ja laattamyyjän kanssa aiheesta. Lähes kaikki olivat sitä mieltä että perinteinen lattiakaivo ei onnistu ison laatan kanssa. Laatan ja kaivon istutus tulisi näyttämään enemmän tai vähemmän tökeröltä. Ainoaksi vaihtoehdoiksi jäi meillä laittaa märkätiloihin 10x10 laatat. Emme halunneet Unidrain -kaivoja monestakaan eri syystä. Muistelisin että sisustusarkkitehti olisi ehdottanut jotain uutta perinteisen mallista lattiakaivoa johon iso laatta olisi soveltunut. Yritin etsiä löytyisinkö itseltäni jotain vanhaa sähköpostikirjeenvaihtoa aiheesta, mutta mistään en sellaista enää löytänyt. Kun isot laatat ovat nyt niin in, niin voisi kyllä kuvitella että uusia innovaatioita tuollakin saralla olisi tapahtunut, kannattaa yrittää vielä selvittää asiaa alan liikkeistä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi. Unidrain on ainakin niin tuhottoman kallis, että se jää vaihtoehtojen ulkopuolelle. Isoa laattaa meillä olisi valmiina (siksipä juuri lähdin asiaa tutkimaan), mutta taidan itsekin taipua 10x10 laattojen puolelle. :)
    Kyseessä on kuitenkin vain vessa, johon kuitenkin laitetaan pyykkikoneen takia lattiakaivo. Ei tule konkurssia, vaikka hankkisi toiset laatat.
    Toivottavasti olette tyytyväisiä ratkaisuunne. :)

    VastaaPoista
  4. Hei, tyytyväisiä ollaan oltu. Meillä samanvärinen laatta jatkuu eri tiloissa eri kokoisena, kun väri on täysin sama niin laatan koko ei nouse esille. Jotenkin sitä suunnitteluvaiheessa ehkä hieman liikaa mietti pieniä yksityiskohtia. Nyt kun asutaan uudessa kodissa, niin laatan koko ei ole se maailman tärkein juttu:-).

    VastaaPoista