maanantai 29. syyskuuta 2014

Viikonlopun työleiri

Kävimme perjantaina tontilla töiden jälkeen katsomassa tilannetta, varoitus voimakkaasta tuulesta koski myös Naantalia. Tarkoitus oli tarkistaa että tontilla olevat eristelevyt pysyvät myrskyssä paikoillaan. Tuulensuunta oli kääntynyt lounaaseen eikä iskenyt enää kovin pahasti tontille, kaikki näytti olevan ok.

Ulkona mylvi koko perjantai-illan varsinainen syysmyrsky. Mietin yöllä valvoessani mitä tontilla mahtaa tapahtua, ja pysyykö tontin takaseinä kasassa. Salaojien ja saven kanssa meillä on ollut puuhaa ihan riittämiin, ja kuulosti siltä että lisää olisi luvassa.

Lauantai tontilla oli uskomattoman seesteinen, aurinko paistoi vaikka hieman tuulinen päivä olikin. Siivosimme irtoroskia, ja teimme mittauksia alkuviikon bitumointeja varten.

Sunnuntaina lapioimme ensin alas tippuneet savet suodatinkankaan päältä. Kaivoimme talon takaosan salaojat esiin, pesimme putket puhtaaksi savesta juuriharjan ja veden kanssa. Sen jälkeen kannoimme Miehen kanssa ämpäritolkulla uutta puhdasta soraa salaojien päälle ja lopuksi peitimme alueen uudestaan suodatinkankaalla. Sunnuntain puuhasteluun kului 5 tuntia, puolikuntoisena se tuntui kyllä ikuisuudelta. Tulisipa se hetki jolloin takaosan ulkopuoliset täytöt on tehty, pitää kuitenkin vielä hetki malttaa. Kattavan miehet tulevat tiistaina tekemään liuostuksen seinään ja keskiviikkona saadaan bitumit hitsattua kiiini. Sen jälkeen toivottavasti saadaan sepelitäytöt kuntooon, Hirvensalon Maanrakennus on todella odotettu vieras tontilla!

lapio, harja ja vesiletkuTyöväline


Raksakoira

Pesty salaoja ja uudet sorat

Jälkiviisaus on parasta viisautta sanotaan! Tässä tapauksessa se kyllä pitää paikkansa, takaosa olisi pitänyt heti kattaa suodatinkankaalla, ja joka kerta kun rinne on romahtanut olisi pitänyt käydä lapioimassa savet sieltä samantien pois. Ja ehkäpä olisi ollut mahdollista myös tukea rinne jotenkin.

Tässä on käynyt toteen myös sanonta "Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis", sen verran monta tuntia ja hikipisaraa tuohon talon takaosan kanssa riehumiseen on kulunut.

WE ROCK -tiimi hommissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti