tiistai 2. syyskuuta 2014

Takkavalintaa

Meille tulee maalämpö joten takka toimii meillä lähinnä tunnelman tuojana. Takka sijoittuu olohuoneen ulkoseinälle siten, että sohvalta sekä keittiön saarekkeelta on näkymä takkaa kohden sekä merelle päin. Tosin mitään suurempaa merinäköalaa meille ei tule, meri näkyy kahden talon välistä pieneltä kaistaleelta.

Edellisessä asunnossamme oli sähkölämmitys ja takkaa lämmitettiin suurimman osaa vuotta lähes päivittäin. Joten takka meille tulisi, se oli selvää.
 
Keskityimme lämpötehokkuuden sijaan ulkonäköasioihin. Olisiko takka slammattu vai kaakelia, puulokerikolla vai ilman? Väri oli kyllä jo selvillä, tietysti valkoinen!

Tiilerin Lauri oli tyyliltään sellainen jota haimme, piipahdimme keväällä myös Raision Takka-Centerissä, heillä tosin mallisto oli juuri vaihtumassa ja esittelytakkoja oli enää muutama näytillä. Kävimme Uunisepillä katselemasssa takkoja ja otimme slammatusta takasta tarjouksen. Tämä tapahtui keväällä. Asia jäi jotenkin puolitiehen muiden rakennuskiireiden vuoksi. 

Olin jotenkin jumittunut ajatukseen slammatusta valkoisesta takasta ja puulokerikosta. Mutta niin se mieli vaan muuttuu. Jyväskylän asuntomessuilla yksi kiinnostuksen kohteista oli takat. Takkoja löytyi muutamaa eri väriä, mutta yhteistä lähes kaikille oli se, että ne olivat kaakelitakkoja. Kaakeli tuntuu olevan in ja slammaus out. Itsekin tykästyin kaakelitakkaan, ilme on jotenkin modernimpi kuitenkin.

Pyysimme uuden messutarjouksen Uunisepiltä, malli Riekko, valkoinen kaakelitakka nostoluukulla, etulasilla sekä kevythormilla. Ja kun hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen niin teimme kaupat. Takka tulee nyt asennettuna hormeineen päivineen, ainakin on takuuasiat selvät mikäli jotain ongelmia takan tai hormin kanssa tulisi, sama taho myy takan ja hoitaa asennuksen.

Tälläinen meille tulee, nostoluukulla tosin:


Uunisepät: Riekko funkkistakka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti