sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kattokatsaus ja valmistautumista tulevaan lattiavaluun

Loppuviikosta saatiin talon aluskate paikoilleen ja kattourakoitsija pääsi töihin. Ruoteet oli lähes valmiina talon osalta jo perjantaina. Autokatoksen aluskate korekerimoineen ja räystäslautoineen valmistui  lauantaina. Katon osalta siis työt etenevät hyvin.

Eilen lapioimme savea, purua ja muuta roinaa yläkerran lattialta. Kun piha on ollut kaiken aikaa savinen, niin samaa tavaraa löytyy yläkerran ontelolaattojen päältä. Pyyhälsimme yöksi mökille anopin ja appiukon hellään hoivaan isänpäivän ennenaikaiseen viettoon. Aamulla takaisin Naantaliin ämpäreillä, harjoilla ja pesusienillä varustettuina kävimme taas taistoon vettä ja savea vastaan. Yön aikana kattotuoleilta oli sulanut lunta ja vesi oli valunut onteloiden päälle. Imeytin vettä pesusieneen ja puristin vedet ämpäriin. Mies imuroi sahanpurua kattorakenteista sillä aikaa. Tulevalla viikolla on luvassa yläkerran lattiavalu, tavoitteena meillä oli mahdollisimman kuiva ja puhdas ontelolaatta valua ajatellen.

Tällä kertaa emme ehtineet tai jaksaneet siivota muita roskia, se sai jäädä toiseen kertaan. Siivoukseen meni kahteen pekkaan nelisen tuntia, tälläinen isänpäivä tällä kertaa!

aluskate ja ruoteet

autokatos "maastoutuneena" rinteeseen

pientä siivousta se vaatii vaan...
petkele, harja ja siivouksen tulosimurointia

lattiankuivausta

2 kommenttia:

  1. Teillähän alkaa olla talo jo ihan talon näköinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ulkonäkö muuttunee vielä hurjasti tällä viikolla kun saadaan katto paikoilleen!

    VastaaPoista