keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Radonputki väärässä paikassa

Eilen tiistaina kävimme siivoamassa (jälleen kerran) roskia tontilla. Marraskuisessa pimeydessä toiminta tapahtui otsalampun valossa, pimeitä hommia siis. Samalla ihmettelimme mitä kaikkea oli maanantain ja tiistain aikana tapahtunut.

Maanantaina yläkerran lattia oli putsattu ylimääräisestä tavarasta ja eristeeksi tulevat Finnfoamit oli asemoitu. Tiistaina paikalla oli käynyt sähkömies sekä lvi-mies. Raudoitusraudat oli lähes kokonaan asennettu lattiaan ja odottivat lattialämmitysputkien asennusta. Kattotyöt olivat edenneet hyvää tahtia. Kattopellit olivat jo saapuneet tontin nurkalle odottamaan asennusta.

Illan pimeydessä tarkistimme katon läpivientien paikalleen osuvuuden, merkkasimme lattiaan takan paikan valua varten (takan alle ei tule eristettä). Töiden etenemistä tarkastellessa huomasimme että alakerrassa khh:ssa sijaitseva radonputki tekee ihmeellisen mutkan ennenkuin nousee yläkertaan. Näytti siltä että radonputki tulee suoraan khh:n ja vaatehuoneen väliseen väliseinään, ja niinhan se ei voi olla. Mies laittoi illalla vielä Lvi-töistä vastaavan firman työnjohtajalle sähköpostia asiasta ja soitti aamulla perään.

Tänään keskiviikkona oli tehty sellainen korjausratkaisu, että radonputki nousee kyllä vaatehuoneen puolella välipohjaan, katon rajassa putki tekee mutkan khh:n puolelle jotta putki saadaan osumaan läpiviennin kohdalle. Reikä kun onteloon oli jo piikattu.

Vielä ei ole selvinnyt mistä moinen asemointivirhe johtuu, kuvissa kun näyttää ihan siltä että kaiken pitäisi olla kohdillaan, ilmeisesti radonputki on alunpitäen asennettu hieman väärään paikkaan, ja lattiavalussa se on mennyt vielä enemmän pieleen.... että tälläistä tällä kertaa.

Keskiviikkona oli kokonaisuudessaan lattialämmitysputkisto asennettu, kvv-vastaava pääsee tarkistamaan työn jäljet ennen perjantain valua. Kattopeltien asennuskin oli alkanut, mikäli pimeydessä yhtään näimme oikein.

Päivitän valokuvia viikonloppuna, arki-iltaisin kun on jo niin pimeää ettei kuvia pysty ottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti