maanantai 3. marraskuuta 2014

Rakennuksella työt edistyvät - hitaasti

Alla tilannekatsausta työmaalta.

Maalämpökaivon putkitukset taloon on tehty, samoin putkitusten taloon menevän aukon muottivalu on paikoillaan. Maanrakennustyöt ovat edenneet, mutta hitaasti. Päätykolmiot oli valettu viime viikon aikana, ja räystäyslaudoitusta on aloitettu. Niiden osalta joudutaan tosin tekemään pientä fiksausta, sillä laudoitus oli tehty umpinaisena jolloin aluskatteelta valuva vesi jäisi räystään rakenteisiin.

Kävimme viikoloppuna siivoamassa tontilla, lajittelimme jälleen jätteet muoveihin, metalleihin ja polttokelposeen jätteeseen kaatopaikalle vientiä varten. Pelkkää muovijätettä tuli tällä kertaa 11 isoa jätesäkkiä. Jätemaksuista kertyykin kaiken kaikkiaan sievoinen summa ennenkuin talo on valmis.

Lapioimme Miehen kanssa myös sepeliä autokatoksen takaosan varastoon autokatoksen sisäpuolisten täyttöjen etenemistä nopeuttaaksemme. Lapiointihan meiltä sujuu, sen verran on savea tontilla lapioitu - kokemusta on. Toivottavasti maanrakennusfirman miehet ehtivät täryttämään kerroksen, niin pääsemme jatkamaan lapiointia sen jälkeen.

Tarkkaavaiset lukijat ovat varmaan huomanneet että talomme rakennustyöt ovat jäljessä aikataulusta. Meillähän piti olla aluskate valmiina jo 10.10. katon asennusta varten, nyt ollaan siis kolmisen viikkoa myöhässä. Vielä on väliseinät tekemättä, yläkerran lattiavalu puuttuu, ulkorapun antura laittamatta, aluskate puuttuu jne. Ikkunoiden asennus kolkuttelee jo ovelle, sitä tosin ei voida tehdä ennenkuin lattia on valettu, jota taas ei voida tehdä ennenkuin vähintään aluskate on asennettu.

Hieman jo hirvittää, mitä jos pamahtaa kauheat pakkaset päälle, eletään sentään jo marraskuuta. Lämmöt kun pitäisi saada päälle että rakenteet saataisiin kuivumaan ja sisätyöt alulleen.

Takan toimitus ja asennus siirrettiin viime viikolla jo suosiolla tammikuun puolelle!


2 kommenttia:

  1. Tarkkaavainen lukija on lähinnä huomannut sen jatkuvan siivoamisen mitä siellä harrastetaan, mutta mihinkäs koira karvoistaan pääsee :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivottavaa on todellakin piisannut, jätesäkkitolkulla muoveja, styrokseja, hiekkaa, soraa, sepeliä, laudanpätkiä, muovirojua jne joka on hyvä saada pois. Eli ihan perinteisestä siivoamisesta ei voi vielä puhua, lähinnä iso luuta ja lapio-meininkiä:-)

      Poista