perjantai 16. tammikuuta 2015

Saunapohdintoja

Saunasuunnittelun lähtökohtana jo arkkitehtisuunnittelussa oli tilava sauna jossa on vastakkaiset lauteet. Mielestämme sauna ei voi olla pienen pieni koppi jossa ei mahdu pitkälleen. Tunnelma on myös tärkeä tuon tilavuuden lisäksi, saunan pitää olla sopivan hämärä ja tuoksuakin hyvälle.

Kiuas on ollut jo pitkään selvillä, meille tulee Tulikiven Kuura 1 lauteisiin integroitavana mallina. Hieman pohdimme kiukaan kokoa, eli 9 kWh vai 10,5 kWh. Tulikiven asiantuntijan ohjeilla tilasimme kuitenkin tuon isomman kiukaan, saunamme tilavuus on 11 kuutiota, myös lasiovi täytyy ottaa huomioon kiukaan mitoituksessa.

Lauteiksi ja seinäpaneeleiksi olemme suunnitelleet lämpökäsiteltyä haapaa, kyseinen materiaali tuoksuu ihanalle ja parafiinikäsittelyllä sen väri syvenee. Vaalea tai musta sauna ei jotenkin ole meidän makuun. Tällä hetkellä aivan vaalea sauna tuntuu olevan in pitkän mustien saunojen kauden jälkeen. Mutta nämähän ovat makuasioita!

Olen pyytänyt tarjouksia valmislauteista ja paneeleista kolmelta eri firmalta. Tarjouksia on saatu Tähtisaunoilta, SunSaunoilta sekä Saunastoresta. Sekin vaihtoehto on vielä olemassa että ostamme puutavaran ja timpuri tekee lauteet toiveiden mukaan. Tarjousten sisältö on ollut suurin piirtein sama, eli lauteet, kattovalosarja ja toisissa myös paneelit seiniin sekä kattoon.

Tällä viikolla tilasimme jo tulevaan saunaan tuon sähkökiukaan. Tulikiven kiukaissa oli hyvä tammiale jonka hyödynsimme, kiuas tilattiin Rakentajan Sarokkaan kautta. Nyt meidän tulevaan saunaan on siis tilattu jo kiuas, kaikki muu tosin vielä on auki, mutta hyvällä alulla siis jo:-).

Tällainen meille tulee, alalauteeseen integroituna tosin:

Kuura 1 kuva Tulikiven sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti